Author Topic: Weird battery issue on XD+ (launch model, Clean ROM 1.10.0.3 installed)  (Read 417 times)

TK (OP)

  • *
  • Posts: 13
I've had my XD+ for the better part of two months, and while I'm pretty much happy so far, one absolutely weird thing I've noticed is that when my battery level reaches a certain point (around 35% or less), the next time I turn the XD+ on the battery reports as being fully depleted and I have to plug it in to charge. Wrote it off as me forgetting to turn it off the first couple of times but now I'm almost positive it's a bug of some sort.

Hardware and ROM specs are in the subject. Not sure whether to suspect faulty battery, a ROM issue, etc. but REALLY curious if anyone else is seeing a problem like this.

dreamesper

  • ***
  • Posts: 1264
    • Dreamesper
Re: Weird battery issue on XD+ (launch model, Clean ROM 1.10.0.3 installed)
« Reply #1 on: October 11, 2018, 04:31:30 am »
Calibrate the battery with an app off of the google play store... that's probably all that needs to be done to fix it permanently.

Let us know...

TK (OP)

  • *
  • Posts: 13
Re: Weird battery issue on XD+ (launch model, Clean ROM 1.10.0.3 installed)
« Reply #2 on: November 24, 2018, 10:44:46 pm »
Calibrate the battery with an app off of the google play store... that's probably all that needs to be done to fix it permanently.

Let us know...
Took me a while to confirm, but calibrating battery has no effect. I've used it 3 to 4 times today, and once again the magic percentage to trigger the issue seems to be about 35%. Turning off at 39% and 37% resulted in no change when I turned it back on later, turning it off at 35% immediately resulted in it dropping to 1% the next time I turned it on.