Author Topic: The latest firmware of GPD game console  (Read 76591 times)

TheChristoph

  • Posts: 25
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #80 on: January 18, 2016, 11:42:24 pm »
I appreciate your reply but it doesn't really address the question. I can understand why you'd root a phone if it has a terrible custom interface and you want to change it. But as for the GPD XD in specific, what does one gain by rooting it?

jbach50

  • Posts: 59
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #81 on: January 19, 2016, 12:36:16 am »
i went to the firmware site, since its all in chinese, how do you download? :>

jbach50

  • Posts: 59
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #82 on: January 19, 2016, 12:37:02 am »
new GPD XD owner, running 3.1.0

LordDavon

  • Posts: 806
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #83 on: January 19, 2016, 02:38:50 am »
i went to the firmware site, since its all in chinese, how do you download? :>

I've mirrored the Firmware here: http://boards.dingoonity.org/gpd-devices/lets-talk-xd-issues/

jbach50

  • Posts: 59
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #84 on: January 19, 2016, 04:31:49 am »
smiles, I found it after posting :> thank you :>

kinda afraid to update it yet lol
been playing with the installed software, seeing what its all about, I was used to HappyChick, from my JXD S7800B, but this also came with Bitgames Center (which I cant register, guess you need a chinese mobile number lol) when I try to look around I get booted out

Empzurg

  • Posts: 10
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #85 on: January 26, 2016, 09:17:38 am »
New GPD XD firmware 3.4.2 is upped on the issues thread.

sirp0p0

  • Posts: 600
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #86 on: January 26, 2016, 08:04:50 pm »
I appreciate your reply but it doesn't really address the question. I can understand why you'd root a phone if it has a terrible custom interface and you want to change it. But as for the GPD XD in specific, what does one gain by rooting it?

You need root to backup/restore your apps in system (Titanium Backup is the best imho) or for changing the CPU governor (for better performance/battery life).
You can install an ad-blocker for any apps or browsing that have ads.
Any app that accesses or manages any OS files will need root.

Of course, Android is designed to run without root access so you'll have a perfectly fine experience.
Titanium Backup is good for backing up the saves/settings from native Android games so you don't lose them if something goes wrong with the OS or you just want to reflash the firmware.

2blackbar

  • Posts: 124
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #87 on: January 29, 2016, 04:31:28 am »
so rom Q89 PSV 5.4.0.img will work for gpd q88+ ?
« Last Edit: January 29, 2016, 04:36:25 am by 2blackbar »

skelton

  • Posts: 6857
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #88 on: January 29, 2016, 07:43:33 am »
so rom Q89 PSV 5.4.0.img will work for gpd q88+ ?

Nope, q89PSV firmware is only for PSV models
Retired

fsk

  • Posts: 60
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #89 on: January 31, 2016, 06:25:52 am »
I appreciate your reply but it doesn't really address the question. I can understand why you'd root a phone if it has a terrible custom interface and you want to change it. But as for the GPD XD in specific, what does one gain by rooting it?

With tincore keymapper, there are options not available with the default keymapper.  For example, I can use the d-pad to play pac man 256, because it expects a gesture rather than touching a specific spot on the screen.  Tincore keymapper requires root.

Draiden

  • Posts: 2
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #90 on: February 22, 2016, 12:54:00 pm »
goooood morning!

i just received a used q9psv with a legacy rom installed. i wanted to install the original firmware, but this thing doesn't respond to the sd-card. it won't go into download-mode when i use rkbatchtool. it just powers on. what to do?

cheers!

eragon2890

  • Posts: 1887
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #91 on: February 22, 2016, 01:05:25 pm »
tip - if you want the original firmware for happy chick (the only advantage really) you can get it for free from the official website for any android device, so for that you don't need to reflash http://www.happychick.hk/en.html

I don't know how to reflash sorry I never updated firmware on either Q9 or xD( my q9 is still on April firmware happily and XD on august no problems at all so no reason to upgrade for me ^^)

Draiden

  • Posts: 2
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #92 on: February 22, 2016, 01:10:26 pm »
oh wow...that is what i actually wanted! :) i'm new to the topic but read a lot. didn't came up with happy chick tho...but still, if i wanted to flash legacy q9 one day, i should get rcbatchtool to work :D thanks a lot for your help!
« Last Edit: February 22, 2016, 01:18:05 pm by Draiden »

alyinsanfran

  • Posts: 439
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #93 on: February 22, 2016, 10:34:06 pm »
I never updated firmware on either Q9 or xD( my q9 is still on April firmware happily and XD on august no problems at all so no reason to upgrade for me ^^)

I agree - my XD works perfectly with it's December firmware as delivered. I'm not upgrading, installing launchers or rooting it. I can totally see why people do that (some launchers do look really nice and tinkering is fun), but I love the stability too much to futz with it, and my PS1 save states are too valuable. Open it, play a game, close it - that's all I do. Maybe there will be a firmware release in the future that will tickle my fancy, but until then I'm leaving well alone.

Carbon_brah

  • Posts: 26
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #94 on: February 28, 2016, 09:11:40 pm »
Does anyone have a fix for the GTA games on android?

Buttons abxy are reversed, ie the buttons each do the wrong thing.

bitersnake

  • Posts: 244
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #95 on: February 29, 2016, 09:35:22 am »
Try using tincore keymapper- it offers a range of presets for the better-known gamepads-- chances are one of these presets will land you the right configuration for GTA. If not, you can also use tincore to manually reassign gamepad buttons and map them to your preference.

ruffnutts

  • Posts: 2652
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #96 on: March 04, 2016, 09:19:45 am »
not used my XD in ages , in the first post there's so many firmwares for it which is the best  3.4.0? and can I update this from SDCard?

Cheers

bitersnake

  • Posts: 244
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #97 on: March 04, 2016, 04:59:50 pm »
I reckon 3.4.2 is the latest issue-- links should be up in the "let's talk issues" thread.

In the past I had gone up to 3.3.8 and then been disappointed and reverted to 3.3.2 but I've just recently moved to the latest version and I quite like it so far. Nothing dramatically different, tbh.

Just note that the version 3.4.x do not come pre-rooted so you'd have to also d'load the SuperSU flashable from the same thread and install it via recovery- takes like a minute.

I used the batch tool so I'm not sure if the SD method will work although there's no real reason why it shouldn't

gogocons

  • Posts: 1
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #98 on: March 08, 2016, 07:20:14 pm »
Does anyone have a fix for the GTA games on android?

Buttons abxy are reversed, ie the buttons each do the wrong thing.

If you change the controller input to XBOX it will work as intended.
Not sure why the PS3 input does this on the XD as the DS3 works correctly on other android devices with SixAxis pair or whatever that app is called (been a long time since I used it).

Senseiken

  • Posts: 1
Re: The latest firmware of GPD game console
« Reply #99 on: March 24, 2016, 10:44:35 pm »
Hi everybody,
big problem here.

Tried to update my GPD XD to the latest 3.4 directly from microSD but I think it's now half-bricked. Tha console is stuck on the boot logo screen :-(

Tried to boot it in loader mode (vol- + power as far as I know) but it failed anyway.

I downloaded ROckchip batch tool 1.8 and my OS is Windows 10. Any idea on how to recover the situation?

Any help would be appreciated.

Thanks in advance

 

Post a new topic
Post a new topic