Dingoonity.org

Other Portable Consoles => Gemei A330 => Topic started by: Ferdev on January 16, 2011, 08:26:39 pm

Title: Issues updating to 1.1
Post by: Ferdev on January 16, 2011, 08:26:39 pm
Hey,

I'm trying to update a brand new A330, but with no luck. I put the uncompressed firmware file in the root folder of the main memory and started the machine, but nothing happens (the file gets removed from the filesystem, but still version 1.0 appears in the about page).

The weird thing I'm doing in the process is that I have no availability of a windows or linux machine around here (and it seems the a330 does not fit with any Mac, which is what I'm using), so I first put the HXF file in a microsd, and then just copied it to the main memory's root folder using the gemei file browser. But this is not a big deal I guess, is it?

Anyone can help? Any hints will be appreciated. Thanks!!
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: streigh on January 18, 2011, 07:04:34 pm
Hey,

I'm trying to update a brand new A330, but with no luck. I put the uncompressed firmware file in the root folder of the main memory and started the machine, but nothing happens (the file gets removed from the filesystem, but still version 1.0 appears in the about page).

The weird thing I'm doing in the process is that I have no availability of a windows or linux machine around here (and it seems the a330 does not fit with any Mac, which is what I'm using), so I first put the HXF file in a microsd, and then just copied it to the main memory's root folder using the gemei file browser. But this is not a big deal I guess, is it?

Anyone can help? Any hints will be appreciated. Thanks!!

i would THINK it should work that way (copyng from SD to internal) - but havent tried it.

I ran the update last night by uploading directly to internal memory and it worked fine though.

maybe try holding select and start while powering on after copying the file? 
maybe try refreshing the library after copying the file?

just a couple of ideas..
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: Ferdev on January 18, 2011, 09:20:59 pm
Thanks for your help! I'll give that a try. Just a question: how do I refresh the library?

Thanks again!
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: streigh on January 19, 2011, 02:15:16 pm
Thanks for your help! I'll give that a try. Just a question: how do I refresh the library?

Thanks again!
its the last item in the music section - rescan library or some such nonsense
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: gibberish on January 19, 2011, 09:47:21 pm
turn the device ON before plugging it into the computer.
copy the file and then unplug the device.
it'll show a refresh symbol for a few seconds and then begin flashing.
afterwards it'll show the refresh symbol again before loading the menu in chinese.
english is the 12th option on the last menu.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: streigh on January 20, 2011, 04:54:55 pm
turn the device ON before plugging it into the computer.
copy the file and then unplug the device.
it'll show a refresh symbol for a few seconds and then begin flashing.
afterwards it'll show the refresh symbol again before loading the menu in chinese.
english is the 12th option on the last menu.

he doesnt have a computer, he is trying to flash from the memory card
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: Ferdev on January 20, 2011, 05:09:59 pm
The weird thing I'm doing in the process is that I have no availability of a windows or linux machine around here (and it seems the a330 does not fit with any Mac, which is what I'm using), so I first put the HXF file in a microsd, and then just copied it to the main memory's root folder using the gemei file browser. But this is not a big deal I guess, is it?
Well, I can confirm you cannot update your a330 by copying the file from the sd memory to the main memory. It just doesn't work. I managed to update the machine using a windows xp machine, as the usual way.

Thanks all for your answers and help, very appreciated.

Cheers!
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: gibberish on January 20, 2011, 05:10:59 pm
turn the device ON before plugging it into the computer.
copy the file and then unplug the device.
it'll show a refresh symbol for a few seconds and then begin flashing.
afterwards it'll show the refresh symbol again before loading the menu in chinese.
english is the 12th option on the last menu.

he doesnt have a computer, he is trying to flash from the memory card

oops, sorry. should have read properly.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: streigh on January 21, 2011, 05:16:50 pm

Well, I can confirm you cannot update your a330 by copying the file from the sd memory to the main memory. It just doesn't work. I managed to update the machine using a windows xp machine, as the usual way.

Thanks all for your answers and help, very appreciated.

Cheers!

now THAT is weird, and good to know.  Thanks for following up!
and if i may say it out loud - WTF?!?!?  Why on earth? scratches head
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: SittButt on January 29, 2011, 05:32:20 pm
The final firm 1.1 come (available to dingoobr).

Some minor bug  was fixed but the capacity to Save State did'nt work, his always tell that the drive is full ...
The save in game did'nt work too ...
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on January 30, 2011, 08:57:52 pm
Updated from "test" 1.1 firmware and snes release to the "official" release. Seems to be no difference to me. All the snes games that didn't work or register button presses before still don't.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on January 31, 2011, 04:35:44 am
The final firm 1.1 come (available to dingoobr).

would you be so kind as to link to the article and the file? i do not speak spanish (?) and browsing that site is rather confusing for me =).
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on January 31, 2011, 08:31:43 am
Official 1.1 Firmware: http://letitbit.net/download/61184.6e8eabbb254b6fa8c7e81f9d54f3/A330________1.1_______rar.html

Official Snes release: http://letitbit.net/download/42536.46792bf962bd52ece3e97dca7435/snes.rar.html

Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on January 31, 2011, 09:11:54 am
its been officially releaed on a russian (?) file trading site? there is no gemei tech official link?
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on January 31, 2011, 10:36:12 am
its been officially releaed on a russian (?) file trading site? there is no gemei tech official link?

I uploaded the files to letitbit. They are the official releases I got from the Dingoo Brazil site.

Translated from Gemeitech forums:

1. Song of the United States this time devoted to the "Golden Sun" the game is optimized.  Optimized speed of the game start faster, and more control response was sensitive; 2. Many users have reported, A330 adjust the game volume is very inconvenient, so this time update setting options in the increase in the volume adjustment function; 3. Document management features into the setting options, the search audio and video files more convenient; 4. suffix of the game to re-CC the distinction; 5. increase in the application, function better; 6. on the Internet game and the game makes a distinction between non-connected; 7.mvs , sim, neo-geo.zip; 8. remove the application, increase the suggested language, very human; 9, music, video, e-books to increase LR switch, the operation better.
 Song of the United States to play more than the A330 console V1.1 firmware upgrade the main contents of the official announcement, more fun experience for players also need to explore and discover, at present the United States to play more songs A330 handheld game offer for 599 yuan Chinese New Year, there Interested parties may wish to direct start, during the Spring Festival to experience a different gaming experience.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on January 31, 2011, 08:48:17 pm
OK, i've been curious how the file is getting onto the net. so it is being released in the gemei tech forums then?

can you link me to their official forum please?

thanks!
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: SittButt on February 01, 2011, 01:08:08 am
OK, i've been curious how the file is getting onto the net. so it is being released in the gemei tech forums then?

can you link me to their official forum please?

thanks!

I got the same curiosity ... because the "official" 1.1 firmware update is not present on GemeiTech Sites !!
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on February 01, 2011, 08:23:40 am
http://bbs.gemeitech.com/index.php

The official gemeitech forums. I cant succsessfully register with the site and download links are not available to non members. Shame as it seems there are a lot of custom themed firmwares released there.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on February 01, 2011, 08:08:34 pm
thanks for that link. i see talk of homebrew, issues with the firmware, etc. its to bad its all in chinese and google isn't doing a great job of translating.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on February 02, 2011, 10:41:22 am
Pressing translate while on the site does not seem to work well. Google "bbs gemeitech forum" and hit translate this page from search results page, works better for me. A lot of buzz there for gemei native game"heaven and earth road". Some sort of action Rpg. I downloaded it to see. Some of the menu is in english so I could start a game no probs, but little idea of what was going on as all ingame text is Chinese. Would love an english version to be released. Graphics are a step up from 7 days.Like an early psx1 game.

http://letitbit.net/download/43076.4435726f558f3f73d3fe320445f4/_____rar.html   If anyone wants to check it out. Have to be on 1.1 firmware.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on February 02, 2011, 11:35:03 pm
thanks for the link.

i wish the sdk was better supported and organized. it seems like homebrew devs don't want to mess with the ga330 yet. to be honest i feel it is so much better than the dingoo products. i feel like of all the "dingoo" type systems this is the one to own. i guess we have to hold out hope that dingux is ported.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: gibberish on February 02, 2011, 11:46:25 pm
it wouldnt let me create an account for ages, but then suddenly one day it did. so i made a generic one for anyone that cannot create their own.

login using:
username: dingoonity
password: monkeytennis123 (no i don't use that password or anything like it anywhere else before anyone gets any clever ideas ::))

the pull down menu doesn't do anything as far as i can tell, just leave it on whatever it is already set to. unfortunately i can't seem to login on the translated page, so i have 2 instances of the forum running - one in chinese and one in englsih. you can figure out where to navigate to by cross referencing them. man i wish i could speak chinese :-)

(http://img196.imageshack.us/img196/2759/loginoh.th.png) (http://img196.imageshack.us/i/loginoh.png/)(http://img140.imageshack.us/img140/5681/login2c.th.png) (http://img140.imageshack.us/i/login2c.png/)

http://bbs.gemeitech.com/index.php

edit: it looks like links are still hidden, even when logged in  :'( you probably need a certain amount of posts or something...

Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on February 18, 2011, 05:54:43 am
 The 1.1 update has finally appeared on the Gemeitech site. I guess it is official now without doubt.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: yoshi41 on February 19, 2011, 12:23:34 pm
Thanks for the news !

Here's the link...

http://translate.google.ch/translate?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.gemeitech.com%2FDownload.asp (http://translate.google.ch/translate?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.gemeitech.com%2FDownload.asp)

http://translate.google.ch/translate?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.gemeitech.com%2FView_Down.asp%3Fid%3D157 (http://translate.google.ch/translate?hl=en&sl=zh-CN&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.gemeitech.com%2FView_Down.asp%3Fid%3D157)

It's a newer firmware, with timestamp Feb 13 2011 13:48:16.

Don't try to download without a download manager such as JDownloader (http://jdownloader.org/download/index), it's a complete nightmare !
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: 1wiierdguy on February 19, 2011, 11:20:15 pm
 O.k. This version brings back the different file extensions that were in the beta version but not the supposed "official" version that came out later. So I've had to rename Doom's extension again from .cc to .c3s. The Snes.sim also wouldn't launch any games until I renamed it sfc.sim. It offers no better compatability to the earlier version from what I've tested.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: yoshi41 on February 19, 2011, 11:32:24 pm
I have no issues with snes.sim. I deleted all SNES related cfg files before I copied snes.sim. Don't know if this is necessary or not.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on February 22, 2011, 06:24:07 pm
Don't try to download without a download manager such as JDownloader (http://jdownloader.org/download/index), it's a complete nightmare !

interesting... i clicked on the link in a non-translated page and a download popped right up.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: yoshi41 on February 22, 2011, 09:48:04 pm
OK, it seems to be a general problem with the translated link, here's the original chinese link...

http://www.gemeitech.com/Download.asp (http://www.gemeitech.com/Download.asp)

The problem I had was another one. The download was extremely slow and aborted several times. This can be easily avoided with JDownloader. Anyway, the site seems to be quite OK sometimes, sometimes not.
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: SittButt on February 22, 2011, 11:42:44 pm
What a weird update ... I put it on my GA330 then update ... no more emulation works ...
Also Internet game and Single Game ...

I verify too that my MicroSD got the roms also (if the update delete all my roms) that's not in in this case ...

Then seems to be a real buggy update.

I will backward update my gemei to make it work
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: blastyrant on February 24, 2011, 06:25:15 pm
is the problem perhaps that you need to update the jukebox so that roms are re-associated with the emus? or are you just saying that you already did this and the emus just flat out do not work?
Title: Re: Issues updating to 1.1
Post by: xdf on February 28, 2011, 11:37:43 pm
Strangely my roms didnt list after i updated the firmware but they appear now.  Im not sure what i did, tried a few random things.  The system seemed to hang when i tried to update jukebox.  Didnt have any hacked emulators on there as mentioned in another thread.  I did find that if i take the sd card out which only contained roms I could select update jukebox without it hanging.  Im not sure if doing that and then putting the card back in might have done the trick or if it was something else.  Well, im on 1.1 now and it works, not that i can tell any difference to the previous firmware really.  Still waiting for sound lag fix on md+nes emus!