• HomeBoards
  • RulesRules
  • HelpHelp
  • WikiWiki
  • Donate

Author Topic: OhBoy  (Read 80570 times)

MightyJAK

  • Posts: 538
    • My tumblr
Re: OhBoy
« Reply #80 on: June 06, 2014, 07:37:56 pm »
I think it would, the boot logo screen is where you select the palette for monochrome GB games on a real GBC/GBA. The GameBoy logo changes colors to preview which of the 12 palettes you are selecting, then boots the game when you release the d-pad.

The palette feature aside, I agree it's nice to have the original boot screen in an emulator, helps add the feelings of authenticity and nostalgic experience.  ;)  You can see the difference it makes when you use the official bios with other emulators like ReGBA and PSX4all.
My machines:
GBC,GBA,GBA SP,NDS,NGPC,Panasonic FZ-10 3DO,NES,Sega Nomad,Sega CDX w/Power Base Converter,PS1,PS2,PS3,Saturn,Dreamcast,PC (Win 98, XP, 7),Dingoo A320,Dingoo A330,Gemei A330,LetCool N350JP,PAP-GAMETA,GCW-Zero SE,Kyocera Rise,2DS,GP2X-F100,GPD G7,JXD 100,JXD A1000,JXD A3300,JXD F3000,JXD V5000,JXD S7300B,Hyperkin SupaBoy

Currently playing: Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call (2DS)

mrevenflow

  • Posts: 12
Re: OhBoy
« Reply #81 on: June 09, 2014, 06:20:17 pm »
Hey guys,

I've been playing the first Batman game for Game Boy. But I've noticed whenever you run out of all your lives and it's game over, the game stops and quits out of OhBoy.

Also, I've tried the same rom on OpenEmu for my mac and it shows the continue screen fine when you run out of lives.

Can someone explain that? Would be cool to get it working on OhBoy.


Thanks
L
« Last Edit: June 09, 2014, 06:45:33 pm by mrevenflow »

Xaijiqq

  • Posts: 450
Re: OhBoy
« Reply #82 on: June 09, 2014, 08:43:27 pm »
interesting, this was one of the first games i played all the way through on the gcw though i did use save states so never noticed the crashing.  but testing it now it does in fact happen.  i'm just glad its fully playable unlike metal gear ???

Eliwood_san

  • Posts: 255
Re: OhBoy
« Reply #83 on: June 14, 2014, 07:32:02 am »
Any update for Oh Boy?

hi-ban (OP)

  • Posts: 889
Re: OhBoy
« Reply #84 on: June 14, 2014, 10:01:50 am »
I'm not thinking about any update right now. Ohboy is a nice emulator, but it is based on GnuBoy, which does quite a low-quality emulation and has issues with some games. Gambatte is a way more accurate and compatible emulator. And the sound is way better, too.

I may do some update in the future, but right now Ohboy is low-priority in the To-Do list of my life.

mrevenflow

  • Posts: 12
Re: OhBoy
« Reply #85 on: June 20, 2014, 03:15:41 pm »
Thanks for the info guys.

Have you got a link for Gambatte?


Cheers

GMC42

  • Posts: 3
Re: OhBoy
« Reply #86 on: June 23, 2014, 07:23:36 am »
I found a copy of Gambatte off the net somewhere, and I will upload you a copy here on mediafire since its hard to find as it is. It look me a while to find it since it's hard to find complied software for the GCW Zero that is not found on the repository or release list here that is ready without having to do it yourself which I have no idea, and would love to learn. Even the OPK packer which I used for the .dge file I found for Gambatte refused to boot on the GCW Zero.

https://www.mediafire.com/?307o088378gqzrz

Batman doesn't quit in Gambatte after losing all lives in that emulator though. Personally I just patch a rom with a game genie code patcher like game genie guy to have infinity lives to fix the problem so I never would have to see the screen, but that is me.
« Last Edit: June 23, 2014, 07:37:27 am by GMC42 »

pcercuei

  • Posts: 1694
    • My devblog
Re: OhBoy
« Reply #87 on: June 23, 2014, 12:58:57 pm »
It's in there:
https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#folders/0B9EgGumkJaabSE9TaEdFbVVBSlU

Warning: Most software there is extremely outdated (think ~2012).

GMC42

  • Posts: 3
Re: OhBoy
« Reply #88 on: June 24, 2014, 06:50:19 pm »
That is a nice archive of opks even though most are not updated.

mrevenflow

  • Posts: 12
Re: OhBoy
« Reply #89 on: June 28, 2014, 08:04:07 am »
Thanks for the links, will check them out.

Xaijiqq

  • Posts: 450
Re: OhBoy
« Reply #90 on: July 20, 2014, 03:43:47 pm »


for anyone interested metal gear solid gbc works on gambatte, no more elevator issue  :)

Homeplanet

  • Posts: 28
Re: OhBoy
« Reply #91 on: July 21, 2014, 05:36:18 am »
Just wondering if OhBoy is still being worked on, as there hasn't been an update (or an indication of one) in a while
ARGHGHEHGHGH - Chewbacca

Words to live by

Nebuleon

  • Guest
Re: OhBoy
« Reply #92 on: July 21, 2014, 07:13:33 am »
There aren't updates if there isn't new code.

What is there to update?

Homeplanet

  • Posts: 28
Re: OhBoy
« Reply #93 on: July 21, 2014, 04:18:56 pm »
Fair enough
ARGHGHEHGHGH - Chewbacca

Words to live by

opt2not

  • Posts: 203
Re: OhBoy
« Reply #94 on: July 23, 2014, 09:54:29 pm »
I don't even know what else is needed to add to this emulator. It's practically perfect.  ;)

Anubis

  • Posts: 35
Re: OhBoy
« Reply #95 on: July 31, 2014, 01:37:07 am »
Is there any way to force GBC colors on a GB game? (some way to make this ROM hack work: http://hax.iimarck.us/topic/2967/)

hi-ban (OP)

  • Posts: 889
Re: OhBoy
« Reply #96 on: July 31, 2014, 03:04:53 am »
Is there any way to force GBC colors on a GB game? (some way to make this ROM hack work: http://hax.iimarck.us/topic/2967/)

Not sure, but try changing the extension of the rom to .gbc

Anubis

  • Posts: 35
Re: OhBoy
« Reply #97 on: July 31, 2014, 03:06:40 am »
Is there any way to force GBC colors on a GB game? (some way to make this ROM hack work: http://hax.iimarck.us/topic/2967/)

Not sure, but try changing the extension of the rom to .gbc

Already tried that, doesn't work.

Xaijiqq

  • Posts: 450
Re: OhBoy
« Reply #98 on: July 31, 2014, 10:17:55 am »
this one appears to work:

http://hax.iimarck.us/topic/3399/

Re: OhBoy
« Reply #99 on: July 31, 2014, 02:00:16 pm »
I found a bug: when you have scaling previously set to Scale3x+Sample.75x, quit the emulator, then reopen it and start a game, the colors are distorted.


If you go into settings, then hit "apply", the correct colors will be displayed again. I've found it only happens when you already have the scaler set when you start OhBoy and affects both gb and gbc games.

 

Post a new topic
Post a new topic