Author Topic: OhBoy  (Read 68490 times)

trisoret

  • Posts: 27
Re: OhBoy
« Reply #40 on: September 06, 2013, 02:43:38 am »
Amazing emulator, probably the best so far on the Zero.

hi-ban (OP)

  • Posts: 878
Re: OhBoy
« Reply #41 on: September 17, 2013, 03:58:05 am »
New version available (20130917). Info and link to the OPK file have been updated in first post.

alyinsanfran

  • Posts: 439
Re: OhBoy
« Reply #42 on: September 21, 2013, 09:44:52 pm »
I'm having a weird issue. It was working fine, but now I can't get past the "Load Rom" button. Pressing A or any other button does nothing at all.

If I go to the Rom Path button in Options, and press A it quits out of the emulator.

My roms all look fine, are in .gb format and are in SD/Roms/GameBoy

I'm sure I'm missing something obvious but I can't figure it out. Any ideas would be much appreciated.

hi-ban (OP)

  • Posts: 878
Re: OhBoy
« Reply #43 on: September 21, 2013, 11:17:26 pm »
I'm having a weird issue. It was working fine, but now I can't get past the "Load Rom" button. Pressing A or any other button does nothing at all.

If I go to the Rom Path button in Options, and press A it quits out of the emulator.

My roms all look fine, are in .gb format and are in SD/Roms/GameBoy

I'm sure I'm missing something obvious but I can't figure it out. Any ideas would be much appreciated.

Roms load fine from that exact location (sdcard/Roms/GameBoy/)

However, i have realised that it crashes when trying to change rom dir, if the SD card is specified as rom dir, AND the SD card is not inserted. In other words, it crashes when the expected directory does not exist.

Until i find a fix, you have 2 options:

1 - Insert the SD card, so the emulator can find the rom dir.
2 - Navigate to /media/data/local/home/.ohboy and delete the ohboy.rc file (the config file).

alyinsanfran

  • Posts: 439
Re: OhBoy
« Reply #44 on: September 22, 2013, 03:45:54 am »
Cheers HiBan, I used DinguxCmdr to delete that file and it works fine now (I re-specified the path to the ROM set).

Easy fix, thank you!

alyinsanfran

  • Posts: 439
Re: OhBoy
« Reply #45 on: September 22, 2013, 03:47:30 am »
I think what I may have done to cause it was to drop in a new ROM folder. I was sure I'd named it the same as before but maybe not?

133794m3r

  • Posts: 72
Re: OhBoy
« Reply #46 on: December 03, 2013, 04:13:34 am »
I really wish that ohboy would use the gmenux based file browser. Because as it stands it just sorts by name, and folders and lose files are spread all over and doesn't create a good experience.

hi-ban (OP)

  • Posts: 878
Re: OhBoy
« Reply #47 on: December 03, 2013, 01:58:57 pm »
gmenu2x file browser is used when an emulator does not have an integrated rom browser.

I am one of those who likes the integrated rom browsers, because it allows me to load a different rom without exiting the emulator, so i wont remove it, sorry.

Also, i don't get why you should have non-rom files in your GB roms folder...

DiegoSLTS

  • Posts: 365
Re: OhBoy
« Reply #48 on: December 03, 2013, 03:38:51 pm »
Maybe OhBoy supports starting the emulator with a rom as an argument so it loads at boot time instead of showing the menu. Also, if that's not supported, maybe it's not that hard to implement (I've never seen the code, but I've seen other emulators doing it in simple ways) and that way both file browsers could be used.

hi-ban (OP)

  • Posts: 878
Re: OhBoy
« Reply #49 on: January 01, 2014, 09:49:14 pm »
New Ohboy build. Download here: http://www.gcw-zero.com/downloads

Changelog:

- Changed icon.
- Fixed crash in OpenDingux when a saved rom path no longer exists. (in that case now it defaults to $HOME).
- Fixed items not properly listed when displaying rom list.
- Fixed bug with colors when using Scale3x upscaler.

TimeDevouncer

  • Posts: 231
Re: OhBoy
« Reply #50 on: January 01, 2014, 10:02:04 pm »
Thanks for your work ;), I try it right now.
Look behind you! A three-headed monkey!

Ziz

  • Posts: 284
    • http://ziz.gp2x.de
Re: OhBoy
« Reply #51 on: January 01, 2014, 10:46:51 pm »
Thanks for the release! I put my gameboy files to the gcw just today. :)

Btw. it was the first time I could really use OPKManager to see an update and install it. :D
I am a leaf on the wind - watch how I soar. Wash

iames85

  • Posts: 65
Re: OhBoy
« Reply #52 on: January 02, 2014, 01:24:00 am »
Do we need to delete media/data/local/home/.ohboy for the new version to work? 

hi-ban (OP)

  • Posts: 878
Re: OhBoy
« Reply #53 on: January 02, 2014, 01:50:12 am »
Do we need to delete media/data/local/home/.ohboy for the new version to work?

nope.

gustavolatil

  • Posts: 131
Re: OhBoy
« Reply #54 on: January 05, 2014, 05:52:36 pm »
Can you implement a quick save/load feature? A combo or analog?

GuyInDogSuit

  • Posts: 65
Re: OhBoy
« Reply #55 on: January 14, 2014, 09:22:40 am »
SRAM is not being saved. Also, can't figure out how to use save states or open the menu while in a game.
"We are all searching for others whose demons play well with ours."

TimeDevouncer

  • Posts: 231
Re: OhBoy
« Reply #56 on: January 14, 2014, 10:14:52 am »
SRAM is not being saved. Also, can't figure out how to use save states or open the menu while in a game.

SRAM saves fine, I just try.

For open menu, press L+R.
Look behind you! A three-headed monkey!

GuyInDogSuit

  • Posts: 65
Re: OhBoy
« Reply #57 on: January 15, 2014, 06:01:13 am »
SRAM is not being saved. Also, can't figure out how to use save states or open the menu while in a game.

SRAM saves fine, I just try.

For open menu, press L+R.

It must just be the Great Greed ROM, then. But now I can use save states, so it's all good. Thanks!


EDIT: Nope, save is still there this time. Cool.


The emulator crashes to Gmenu2x when I try to set the default ROM path. Am I the only one with this issue?
« Last Edit: January 15, 2014, 06:07:44 am by GuyInDogSuit »
"We are all searching for others whose demons play well with ours."

pcercuei

  • Posts: 1634
    • My devblog
Re: OhBoy
« Reply #58 on: January 15, 2014, 01:14:54 pm »
The emulator crashes to Gmenu2x when I try to set the default ROM path. Am I the only one with this issue?
Happens here too.

hi-ban (OP)

  • Posts: 878
Re: OhBoy
« Reply #59 on: January 15, 2014, 02:18:26 pm »
Does not happen to me. Where do you have it installed? Which build are you using? i already fixed a similar problem two builds ago. Which are the steps to reproduce that problem?

 

Post a new topic