Author Topic: OhBoy  (Read 46113 times)

iames85

  • *
  • Posts: 65
Re: OhBoy
« Reply #30 on: August 26, 2013, 09:36:02 pm »
Worked out the problem, I forgot to restart my handheld...  :-[

segakiki

  • *
  • Posts: 88
Re: OhBoy
« Reply #31 on: September 04, 2013, 04:28:48 pm »
Does anyone else have an issue with the sound in Gameboy games?
I get slight crackling sound in a few games like adventure island 2 for example.
I only really noticed it the other day when using headphones.

zephyrus

Re: OhBoy
« Reply #32 on: September 04, 2013, 06:15:22 pm »
Same problem here. Also sometimes the dpad goes crazy like there's a sticky button though there isn't.

hi-ban (OP)

  • **
  • Posts: 825
Re: OhBoy
« Reply #33 on: September 04, 2013, 07:34:33 pm »
maybe it can be some problem with audio sync?

Try setting the frameskip to Auto or Off and see if one of those options fixes the sound problem.

segakiki

  • *
  • Posts: 88
Re: OhBoy
« Reply #34 on: September 04, 2013, 07:42:34 pm »
I have just tested adventure island 2 with frameskip set to auto and off, the crackling sound is still there.

hi-ban (OP)

  • **
  • Posts: 825
Re: OhBoy
« Reply #35 on: September 04, 2013, 08:02:49 pm »
Sound in gnuboy is not the most accurate one. Plus, my programming skills are not good enough to be able to fix that.
For accuracy in GB emulation, i recommend using Gambatte. I've tried it and the sound quality is awesome.

segakiki

  • *
  • Posts: 88
Re: OhBoy
« Reply #36 on: September 04, 2013, 08:24:48 pm »
Sound in gnuboy is not the most accurate one. Plus, my programming skills are not good enough to be able to fix that.
For accuracy in GB emulation, i recommend using Gambatte. I've tried it and the sound quality is awesome.
Don't put yourself down, your an amazing programmer!!
The sound is not even that much of an issue!
I've been using OhBoy for a couple of weeks now and only noticed it  when using my headphones the other night.

segakiki

  • *
  • Posts: 88
Re: OhBoy
« Reply #37 on: September 04, 2013, 08:36:01 pm »
I've just tried Gambatte and the sound is good, is there any way to change the palettes like ohBoy?
 

opt2not

  • *
  • Posts: 167
Re: OhBoy
« Reply #38 on: September 05, 2013, 08:34:27 pm »
I haven't had any issues with Ohboy. I've only played a handful of titles though, but so far so good!

Could the audio sync be something to do with the external microSD access time?  I haven't used the external drive yet, everything is on the internal one for me.

hi-ban (OP)

  • **
  • Posts: 825
Re: OhBoy
« Reply #39 on: September 05, 2013, 08:48:29 pm »
I've tried one of those games, and i think it's not a sync problem. For the way the cracks sound, it seems to be more like a sound quality issue.

So until someone with enough skills fixes it in the gnuboy code, i'm afraid we will have to live with that issue.

trisoret

  • *
  • Posts: 27
Re: OhBoy
« Reply #40 on: September 06, 2013, 02:43:38 am »
Amazing emulator, probably the best so far on the Zero.

hi-ban (OP)

  • **
  • Posts: 825
Re: OhBoy
« Reply #41 on: September 17, 2013, 03:58:05 am »
New version available (20130917). Info and link to the OPK file have been updated in first post.

alyinsanfran

  • *
  • Posts: 414
Re: OhBoy
« Reply #42 on: September 21, 2013, 09:44:52 pm »
I'm having a weird issue. It was working fine, but now I can't get past the "Load Rom" button. Pressing A or any other button does nothing at all.

If I go to the Rom Path button in Options, and press A it quits out of the emulator.

My roms all look fine, are in .gb format and are in SD/Roms/GameBoy

I'm sure I'm missing something obvious but I can't figure it out. Any ideas would be much appreciated.

hi-ban (OP)

  • **
  • Posts: 825
Re: OhBoy
« Reply #43 on: September 21, 2013, 11:17:26 pm »
I'm having a weird issue. It was working fine, but now I can't get past the "Load Rom" button. Pressing A or any other button does nothing at all.

If I go to the Rom Path button in Options, and press A it quits out of the emulator.

My roms all look fine, are in .gb format and are in SD/Roms/GameBoy

I'm sure I'm missing something obvious but I can't figure it out. Any ideas would be much appreciated.

Roms load fine from that exact location (sdcard/Roms/GameBoy/)

However, i have realised that it crashes when trying to change rom dir, if the SD card is specified as rom dir, AND the SD card is not inserted. In other words, it crashes when the expected directory does not exist.

Until i find a fix, you have 2 options:

1 - Insert the SD card, so the emulator can find the rom dir.
2 - Navigate to /media/data/local/home/.ohboy and delete the ohboy.rc file (the config file).

alyinsanfran

  • *
  • Posts: 414
Re: OhBoy
« Reply #44 on: September 22, 2013, 03:45:54 am »
Cheers HiBan, I used DinguxCmdr to delete that file and it works fine now (I re-specified the path to the ROM set).

Easy fix, thank you!