Author Topic: Intellivision emulator port [WIP]  (Read 9939 times)

ker (OP)

  • Posts: 620
Intellivision emulator port [WIP]
« on: April 30, 2014, 12:38:51 pm »
dingux-int port to GCW0

Tasks done:
- Recompiled with GCW0 toolchain
- Deleted all copyrighted stuff **
- Removed chipset and cpu references
- Removed not necessary menu options (volume, clock frequency, ...)
- Moved config/data to $HOME folder (bios must be saved at $HOME/.intel/bios/ folder)
- Fixed sound lack
- Changed some button labels (may be missing some)
- Created OPK

Download: http://www.mediafire.com/download/3uded21z5729bu5/dingux-int.opk

Sources: https://github.com/kerheol/dingux-int

Feedback and advices are welcome. Enjoy!

** I've took @Gab1975 pngs from http://boards.dingoonity.org/gcw-development/dingux-int-(intellivision-emulator)-for-gcw-zero/ thread

[2014-06-01]
- Updated help.txt and background images (thanks to @Gab1975)
- Splash screen problem partially fixed
- Unified emulator menu button implemented. You can press Power slider or Start+Select to enter menu (more info here)
- ROMs last used path saved in new config file
- On screen error messages if bios not found
« Last Edit: June 02, 2014, 08:10:24 pm by ker »

Gab1975

  • Posts: 1165
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #1 on: April 30, 2014, 12:56:47 pm »
Great! ;) ... as soon as I have some free time, I will be happy to try it! :)

AtariHERO

  • Posts: 351
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #2 on: April 30, 2014, 02:38:03 pm »
name for the bios files?
all 3?

ker (OP)

  • Posts: 620
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #3 on: April 30, 2014, 03:06:16 pm »
name for the bios files?
all 3?

all 3:
- exec.bin
- grom.bin
- game.bin

pcercuei

  • Posts: 1643
    • My devblog
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #4 on: April 30, 2014, 03:44:50 pm »
Are the BIOS files required?
I assume that for these old devices there is an HLE of the BIOS or open-source re-implementations, like on MSX.

ker (OP)

  • Posts: 620
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #5 on: April 30, 2014, 04:07:48 pm »
Are the BIOS files required?
I assume that for these old devices there is an HLE of the BIOS or open-source re-implementations, like on MSX.

I don't know how this (or any) emulator really works. Just a week ago I started to learn C and opened an editor to look in an emulator code.

I can say that code looks for, at least, EXEC and GROM files. If it cannot find them, exists with an error message.

Gab1975

  • Posts: 1165
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #6 on: April 30, 2014, 06:06:31 pm »
I made a quick test... some ROMs don't run while others run very well (I think it's an intrinsic compatibily issue of this emu)... in the main menu the background is black (probably you didn't set background.png correctly)... for convenience, I re-uploaded the PNGs (I made a little change in the icon "dingux-int.png")

Thanks a lot for your work! :)
« Last Edit: April 30, 2014, 06:12:08 pm by Gab1975 »

AtariHERO

  • Posts: 351
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #7 on: April 30, 2014, 08:57:19 pm »
yes, background not showing
runs some games after reboot

sega zaxxon logo screen?

Gab1975

  • Posts: 1165
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #8 on: April 30, 2014, 10:34:08 pm »
sega zaxxon logo screen?

The SEGA Zaxxon logo screen isn't a PNG... it could be an automatic boot screen which appears when the emulator is initialized...

Xaijiqq

  • Posts: 438
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #9 on: May 01, 2014, 02:44:21 am »
for dracula how do you start the game?  managed to do it once by accident but now it appears i can only change between 1 or 2 player and difficulty options.  it just stays on the 'title' screen

------

ok got it now.  had to first choose 1 player, difficulty setting, then 8 on the keyboard and it starts  :)
« Last Edit: May 01, 2014, 03:19:59 am by Xaijiqq »

ker (OP)

  • Posts: 620
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #10 on: May 01, 2014, 02:45:34 pm »
I made a quick test... some ROMs don't run while others run very well (I think it's an intrinsic compatibily issue of this emu)... in the main menu the background is black (probably you didn't set background.png correctly)... for convenience, I re-uploaded the PNGs (I made a little change in the icon "dingux-int.png")

Thanks a lot for your work! :)

OPK updated

yes, background not showing
runs some games after reboot

sega zaxxon logo screen?

I've looking at emulator code (it's a bit hard to follow breadcrumb). I think program preloads game.bin on initialization process. If you press SELECT at menu you will see rom is actually ready.

I've managed to display splash screen followed by a black and then menu screen. It's not perfect, but better than Zaxxon option ;)

Gab1975

  • Posts: 1165
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #11 on: May 01, 2014, 06:33:50 pm »
I've managed to display splash screen followed by a black and then menu screen. It's not perfect, but better than Zaxxon option ;)

You could try to use this simple splash picture as "boot screen"... ;)

AtariHERO

  • Posts: 351
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #12 on: May 02, 2014, 01:20:21 pm »
sometimes you have to reboot to load another game
or it crashes the emulator

Gab1975

  • Posts: 1165
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #13 on: May 05, 2014, 06:06:55 pm »
When you have time, can you add the function to save the ROMs last used path in the config file? (like in Dingux-Caprice) Thanks! :)

toto

  • Posts: 147
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #14 on: May 05, 2014, 10:41:05 pm »
for dracula how do you start the game?  managed to do it once by accident but now it appears i can only change between 1 or 2 player and difficulty options.  it just stays on the 'title' screen

------

ok got it now.  had to first choose 1 player, difficulty setting, then 8 on the keyboard and it starts  :)


I was just about to explain you how to start it :)

Inertia

  • Posts: 157
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #15 on: May 19, 2014, 06:28:11 pm »
I have the grom and exec.bin file in the bios rep, but can't start the emulator, I get the wallpaper then it goes back to odingux.

--> my bad, once again it was the bios files who were bad dump I think.
:)
Thanks again for your work :)
« Last Edit: May 19, 2014, 06:53:41 pm by Inertia »

ker (OP)

  • Posts: 620
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #16 on: June 01, 2014, 04:16:24 pm »
Updated opk

Gab1975

  • Posts: 1165
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #17 on: June 01, 2014, 06:11:56 pm »
Thanks a lot for the update! :)

PS: in the next update you should use the "new" help.txt file, the current help.txt file is old and it has the wrong references (if you need, I can re-send you the correct help.txt)

ker (OP)

  • Posts: 620
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #18 on: June 02, 2014, 10:49:10 am »
sometimes you have to reboot to load another game
or it crashes the emulator

Can you be more specific so I can try to reproduce the same situation and try to solve it?

Thanks a lot for the update! :)

PS: in the next update you should use the "new" help.txt file, the current help.txt file is old and it has the wrong references (if you need, I can re-send you the correct help.txt)

I'll move this thread to releases soon. I'll add your updated help file then.

AtariHERO

  • Posts: 351
Re: Intellivision emulator port [WIP]
« Reply #19 on: June 02, 2014, 02:41:32 pm »
new version shows "can't open file" message in red
previous one worked

 

Post a new topic