Author Topic: I am having trouble with the dual boot....  (Read 2451 times)

Anubiseyes

  • Guest
I am having trouble with the dual boot....
« on: October 28, 2009, 09:31:04 pm »
Please help as I got my Dingoo today. I tried doing the dual boot thing to install dingux.... so when im in the cmd part where i need to type "usbtool-win 1 hwinit.bin 0x80000000"   it cannot find the device...... when i was installing the dual boot to my dingoo i had a problem where it said an error occured while installing... now it is unable to locate my device in the cmd part of the set up... Also now in the device manager it now say "LibUSB-Win 32 Devices" and under it says "Jz4740 USB Boot Device (Rockblox USBtool)" i tried installing the dual boot again but it keeps saying that it is updated to the latest even though it said there was an error while installing... what am I doing wrong so that it cannot find the device? Please help!     I am using these sites to help me..... http://fssi.x10hosting.com/dingoo.htm   http://www.dingoo-scene.com/TheCompleteidiotsGuidetoDinguxWindoze.pdf

I got the dual boot from this site http://code.google.com/p/dingoo-linux/downloads/list
I need help please!!!

eule

  • * Former Staff
  • e
  • Posts: 889
Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #1 on: October 28, 2009, 09:38:09 pm »
Try to uninstall the drivers and install the one in the dual boot installer. I think that was the solution iirc.  :D

Anubiseyes

  • Guest
Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #2 on: October 28, 2009, 10:03:45 pm »
it still has problems installing it back on. It keeps saying windows has encountered an error while installing.

codiak

  • Guest
Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #3 on: October 28, 2009, 10:18:40 pm »
What Windows Version (and SP) you are using?

Absent

Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #4 on: October 29, 2009, 06:22:56 am »
If you're on an XP machine, try this. It helped me out:

Go Control panel, System, Hardware, device manager. Click on Disk Drives.

If you find anything labeled ChinaChimp or Jz474 Rockbox-whatever, right-click and uninstall. your computer may need to reboot after that. Let it.

Hold reset-B on the Dingoo to put it into USB mode as usual. Plug it in. Now a device wizard or a dialog box should pop up when you do that (hopefully the wizard), so CLICK IT. CLICK CONTINUE. CLICK ADVANCE. This will cut off your auto-install and stop windows from thinking your machine is anything other than what you want it to think it is.

Now, in the device install wizard (Holy Tesla help you if it's anything else) select manual, go to the dual install folder, load the driver from there and try the terminal codes again. If that fails try getting the dual boot packets from somewhre around here, like the excellent FAQ here:
http://boards.dingoonity.org/dingux-help/dingoo-and-dingux-troubleshooting-and-faq-guide/

That's what got me to the next step.

If you're not on a Windows XP machine, disregard everything I'll ever say.
Okay. Best of luck!

Anubiseyes

  • Guest
Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #5 on: October 29, 2009, 04:45:41 pm »
under portable device there is something called "Chip PMP USBDISK" and it is in there twice....

Anubiseyes

  • Guest
Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #6 on: October 29, 2009, 04:50:14 pm »
Do i have to have the minSD in the Dingoo when I am doing this?

Absent

Re: I am having trouble with the dual boot....
« Reply #7 on: October 29, 2009, 07:02:29 pm »
1)That's normal. Uninstall them.

2) No.