Author Topic: "Flash erase failed..."  (Read 2448 times)

titaniumbiscuit (OP)

  • Posts: 1
"Flash erase failed..."
« on: February 22, 2014, 11:26:53 pm »
Hi.

I'm having the same error as Alex. I have the same hardware (A320 with 9338 display) and use Win XP.

Quote
I have the following error when running the dual boot installer:
"Flash erase failed, you will most likely have to do a full firmware restore, sorry. Please report this failure."

My config:
A320 9338

Steps:
1) download  http://dingoo-linux.googlecode.com/files/dingux_dual_boot_installer_20110420.zip
2) # ./usbtool-linux 1 hwinit_ILI9338.bin 0x80000000 (I can see the screen with "Dingux" written on it)
3) # ./usbtool-linux 1 zImage_dual_boot_installer_ILI9338 0x80600000 (reboot is fine and I see the screen with "Continue" at the bottom)
4) press start button (I see the screen with "Acceptance of Terms")
5) press start button, select YES, press start button
6) select either "dual-boot" or "original firmware" (I've tried both) and press start button (I see the screen with "About to write DUAL_BOOT SPL to NAND flash, do you want to continue?)
7) select YES and press start button -> "Flash erase failed, you will most likely have to do a full firmware restore, sorry. Please report this failure."

(I obviously use usbtool-win instead of usbtool-linux.)


Output of step 2:

Quote
D:\progs\_hardware\dingoo\dingux_dual_boot_installer_20110420>usbtool-win 1 hwinit_ILI9338.bin 0x80000000
USBtool v0.4 - (C) 2008 Maurus Cuelenaere
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

[INFO] File size: 6560 bytes
[INFO] Searching for device...
[INFO] Found device, uploading application.
[INFO] GET_CPU_INFO: JZ4740V1
[INFO] SET_DATA_ADDRESS to 0x80000000... Done!
[INFO] Sending data... Done!
[INFO] Verifying data... Done!
[INFO] Booting device [STAGE1]... Done!


Output of step 3:

Quote
D:\progs\_hardware\dingoo\dingux_dual_boot_installer_20110420>usbtool-win 1 zImage_dual_boot_installer_ILI9338 0x80600000
USBtool v0.4 - (C) 2008 Maurus Cuelenaere
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.

[INFO] File size: 3256320 bytes
[INFO] Searching for device...
[INFO] Found device, uploading application.
[INFO] GET_CPU_INFO: JZ4740V1
[INFO] SET_DATA_ADDRESS to 0x80600000... Done!
[INFO] Sending data... Done!
[INFO] Verifying data... Done!
[INFO] Booting device [STAGE1]... Done!



One more thing:
I had bought my Dingoo two years ago and it worked normally with the stock firmware for a long time. After I accidentally dropped it in water, I dried it and it started to work again. Then I became adventurous and tried out installing the dual boot loader. But since then, my A320 is stuck at the Dingux boot screen (White Dingux logo on black background).

So what can I do?
Could the inability to write to the flash be due to it having dropped into water?
« Last Edit: February 22, 2014, 11:35:43 pm by titaniumbiscuit »

 

Post a new topic
Post a new topic