Dingoonity.org

Dingux (Dingoo Linux) => General => Topic started by: l00cid on October 17, 2009, 02:55:31 pm

Title: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: l00cid on October 17, 2009, 02:55:31 pm
hello all,
great new board and what exciting times w/ all these releases!  anyways i have a problem.  In attempts to get MPlayer running in dingux, I copied over the modified zImage file.  Ever since I've done that when I try to boot into dingux it just sits at the DINGUX splash screen.  I figured my sd card was then corrupted, so I re-formatted and re-copied over local 0.31.  Still, it just sits there at the DINGUX splash screen.  Anyone understand what is going on?
thank you very much
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: zear on October 17, 2009, 03:00:53 pm
See if official fimware sees the card. If it doesn't, dingux won't boot.
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: l00cid on October 17, 2009, 03:41:41 pm
the official firmware can see the sd card.  i can even load roms off of the sd card and play them through the official firmware.  ?????
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: blizz on October 17, 2009, 04:04:52 pm
I had the same issue.

Solution: i formatted the sd card and copied my over my backup...
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: l00cid on October 17, 2009, 04:37:23 pm
im sorry, you copied your WHAT over your backup?  im confused
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: blizz on October 17, 2009, 04:41:52 pm
I had the same issue.

Solution: i formatted the sd card and copied over my backup...

Edit: sorry if i confused you
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: l00cid on October 17, 2009, 04:54:32 pm
ahhh ok thank you...sorry for the confusion.  i have TRIED that, but I guess I will try it again.  thanks.
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: s3rris on October 17, 2009, 07:26:18 pm
The same thing has happened to me. Dmenu doesn't boot up.

I reformatted the SD card to FAT32. Once with Disk Utility on my Mac and then I tried using command lines with Terminal. Still, all I get is the Dingux logo.

Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: l00cid on October 17, 2009, 07:42:56 pm
ok mine is fixed.  i reformatted my sd card using gparted (in linux).  this seems to have fixed the issue.  so thank u all for your help.  s3rris...make sure you write a fresh ms-dos partition table and then create a new partition and format it as fat32.  i dunno, this is what worked for me...although the first time i did it, which i did using windows, it didn't work.  so who knows.  hope u get yours working. 
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: quadomatic on October 17, 2009, 11:34:23 pm
I was having problems like that. You usually just have to reformat the card. Make sure you install the latest Dingux dualboot and zimage/kernel. The old one causes corruption problems.
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: codiak on October 18, 2009, 12:03:03 am
Once the following helped me (i think the order is imported):
Reformat the SD in fat32 (no quickformat)
First copy zImage
Second copy rootsfs
Third copy local directory
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: VoLK on February 24, 2013, 04:08:03 pm
Hoi there friends! please HELP MEH! i'm getting stuck in the DINGUX splash screen for ever. the lcd model it's an ILI9338 an i'm using the latest rootfs.bin file and zImage for ILI9338 that i've got on the http://www.treewalker.org/opendingux/ and the SiENcE local minimum pack.

how i've done the whole stuff:

1- Flashed the dingoo a320 using the "auto dual boot by Xiq" in my lcd model (ILI9338).
2- Formated my 2gb sd card in the windows (fat32 slow format).
3- Transfered the zImage for the card.
4- Transfered the rootfs.bin for the card.
5- Transfered the LOCAL folder for the card .
6- used JK Defrag in the rootfs.bin on the card.
7- unplugged the dingoo from my usb...
8- GOT ANGRY 'COZ I CAN't DO IT!

Everything went alright during the flash, i've done the process of transfering the files lots of times with diferent kernels just to see if something happens but i'm still stuck in the GODDAMNED dingux slpash screen.
can someone help meh?
thx!  ;D
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: yoshi41 on February 24, 2013, 07:09:22 pm
Try to format the card with Linux...

http://boards.dingoonity.org/dingux-help/dingux-installation-help-with-ili9338-on-win7-x64/msg41801/#msg41801

You can use SystemRescueCd (http://www.sysresccd.org/SystemRescueCd_Homepage) for that.

Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: zear on February 24, 2013, 09:27:20 pm
The issue 99% of the people have here is that Windows hides the file extensions. Please enable showing file extensions when you rename the files and make sure you rename to "zImage" and "rootfs.bin" rather than "zImage.bin" and "rootfs.bin.bin".
Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: fosamax on February 24, 2013, 09:46:52 pm
Maybe that the needed files should be made available from treewalker as a zip archive that contains the needed file already correctly named :

for example : http://www.treewalker.org/opendingux/opendingux-kernel.2012-06-16.ili9325.zip with a file named zimage within

and : http://www.treewalker.org/opendingux/opendingux-rootfs.2012-06-16.zip with a file named rootfs.bin within.

That way, user will just have to unzip and copy the file directly on the sd card without the hassle of renaming.
Anyhow, the zip will still show user the LCD controller and release date.

Anyway, i'm not sure SiENcE local minimum pack is opendingux related (it may be only usefull with dingux legacy but correct me if I'm wrong).


Title: Re: dingux splash screen is all i see...never boots
Post by: VoLK on March 20, 2013, 03:51:45 am
Links are down mr. fosamax  :'(

"...and just for the record, i already tried change the "dot bin" and do have shure that the file extensions are all right, don't know what else i can do...  T.T "