Author Topic: Factory emulators have been updated !!  (Read 9983 times)

cex (OP)

Factory emulators have been updated !!
« on: July 18, 2011, 01:53:23 pm »
Hello all,

While investigating a problem with GBA emulator settings( in this thread http://boards.dingoonity.org/gemei-a330/saving-gba-custom-button-arrangement/msg31966/), we have noticed that my GA330 was supplied with some updated versions of native emulators.

In particular the GBA and MVS emulators were 1.0 in older units and I have 1.1 (find them here):

GBA v1.1: http://www.sendspace.com/file/b3l7dq
MVS v 1.1: http://www.sendspace.com/file/hi2e7p


The versions I have are these:

Code: [Select]
13/12/2010  09:55           756.528 CPS1.SIM
13/12/2010  09:55           562.432 CPS2.SIM
01/01/1980  00:00                96 gba.cfg
24/12/2010  15:00         1.121.552 gba.sim
25/12/2010  09:25         1.029.520 md.SIM
13/12/2010  10:04         1.699.246 MVS.sim
22/11/2010  10:08           887.120 NES.SIM

CPS 1 and 2 I have not tested (don't have ROMs).
GBA is v1.1
NES is v1.1
MD is 1.0
MVS is 1.1

If you have newer versions (or you need an upload of another emulator) post in this thread.

Thank you.

EDIT: It looks like other simulator have also being updated despite keeping the same version number, so find the full pack that came with my console here:

http://www.sendspace.com/file/ofh11n



« Last Edit: July 19, 2011, 03:15:59 pm by cex »

Kryptofacist

  • *
  • Posts: 217
Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #1 on: July 18, 2011, 02:09:40 pm »
What version is your SNES emulator? Mine is 1.0 (the one on the wiki page).

[edit]
Older units had NES v1.0, but the 1.1 update was found previously.
« Last Edit: July 18, 2011, 02:11:29 pm by Kryptofacist »
"The problem with internet quotes and statistics is that often times, they're wrongfully believed to be real."
- Abraham Lincoln

cex (OP)

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #2 on: July 18, 2011, 02:34:11 pm »
What version is your SNES emulator? Mine is 1.0 (the one on the wiki page).

[edit]
Older units had NES v1.0, but the 1.1 update was found previously.

Console didn't have an SNES emulator installed (it had firmware 1.0 installed).
I have the SNES emulator that came with Firmware 1.1 build 3 (I think it is v1.0).

Nenoboy

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #3 on: July 18, 2011, 03:32:59 pm »
This emulator (GBA  v1.1) have problems with camelot games...
I prefer use the v1.0 for while is better

Kryptofacist

  • *
  • Posts: 217
Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #4 on: July 18, 2011, 04:07:12 pm »
This emulator (GBA  v1.1) have problems with camelot games...
I prefer use the v1.0 for while is better
Could you be specific? I tried golden sun and it seemed to play with less lag. But it did freeze up after a little while.

I will test further.

[edit]
I replayed the same section of golden sun (elemental star chamber) up to the point where it froze last time using 1.1, and it didn't freeze again. It played full speed and didn't suffer any slowdown.

I also tried 1.0, which lagged like all hell. but it also didn't freeze.
« Last Edit: July 18, 2011, 04:31:09 pm by Kryptofacist »
"The problem with internet quotes and statistics is that often times, they're wrongfully believed to be real."
- Abraham Lincoln

Juan

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #5 on: July 18, 2011, 05:28:00 pm »
I have the same ones as cex on my Fashion (no multiplayer) version. Although I updated the firmware as soon as I got it (the one in the gemei website) so I can't tell if it has something to do with it.

Peffse

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #6 on: July 18, 2011, 11:22:59 pm »
Oddly, my CPS1.SIM, CPS2.SIM and md.SIM have a different size than cex's


cex's original specs:
Code: [Select]
13/12/2010  09:55           756.528 CPS1.SIM
13/12/2010  09:55           562.432 CPS2.SIM
25/12/2010  09:25         1.029.520 md.SIM

my specs:
Code: [Select]
03/09/2010  10:53           747.776 CPS1.SIM
03/09/2010  10:53           555.088 CPS2.SIM
06/09/2010  09:25         1.028.064 md.SIM

In fact, the only ones that match are the ones I've updated.
I wonder if they did tweaks on the emulators that they didn't update the version number for.
But it's only a few bytes difference... What could possibly have changed?

cex (OP)

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #7 on: July 19, 2011, 06:30:24 am »
Although differences is size seem to be small they could imply big changes, but it's not easy to find out without the sources.

If you want to try out my versions find here the full .SIM pack:

http://www.sendspace.com/file/ofh11n

Regards.

Peffse

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #8 on: July 19, 2011, 08:02:42 am »
I can confirm that your md.SIM should be 1.1 but was never labeled as such. My version of the file contains a .5 second sound lag that makes most games unplayable, but when I put your version in... there is no lag at all! They fixed it but never told anybody!

EDIT: sadly it didn't fix the sound bug I found in Sonic 2.
« Last Edit: July 19, 2011, 09:23:55 am by Peffse »

heilong79

  • Guest
Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #9 on: July 21, 2011, 09:26:17 pm »
Thanks for letting us know, yes the sound delay is gone on the MegaDrive emu, but the sample rate seems lower as some sounds are worse than before.

Peffse

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #10 on: July 21, 2011, 09:44:14 pm »
I noticed that it was different but thought it was just in my head. I guess we just have to choose the lesser of two evils, bad sound or lag sound.

bigbird1234

  • Guest
Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #11 on: July 26, 2011, 10:36:06 am »
I tried the new GBA-emulator with golden sun, and it froze up. However, before it froze, it worked flawlessly. With the old version the sound is so bad that it slows the game down, but with the new version the graphics were fast and smoothe until it crashed.

Anyone know a way around the crash-problem?

Kryptofacist

  • *
  • Posts: 217
Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #12 on: July 26, 2011, 12:10:13 pm »
I tried the new GBA-emulator with golden sun, and it froze up. However, before it froze, it worked flawlessly. With the old version the sound is so bad that it slows the game down, but with the new version the graphics were fast and smoothe until it crashed.

Anyone know a way around the crash-problem?


It seems to freeze up at specific points. My solution would be to save often using save states and when you freeze, put in the old GBA.sim to get past that point.
It's a hassle though.
"The problem with internet quotes and statistics is that often times, they're wrongfully believed to be real."
- Abraham Lincoln

bigbird1234

  • Guest
Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #13 on: July 26, 2011, 01:27:34 pm »
It crashes so often that I think that would be a waste of time =)
No chance that anyone will come up with a mod or a new version of the GBA-emu, that actually works?

I tried the new GBA-emulator with golden sun, and it froze up. However, before it froze, it worked flawlessly. With the old version the sound is so bad that it slows the game down, but with the new version the graphics were fast and smoothe until it crashed.

Anyone know a way around the crash-problem?


It seems to freeze up at specific points. My solution would be to save often using save states and when you freeze, put in the old GBA.sim to get past that point.
It's a hassle though.

Re: Factory emulators have been updated !!
« Reply #14 on: August 19, 2013, 06:58:19 am »
Does anyone still have links for this updated emulators?

I'm searching all over the webs but even the gemei official web site doesn't supply them!

Can anyone help me?

I would aprecciate if someone could mail me the files: ronaldomanzoli@gmail.com

Thanks in advance.

 

Post a new topic
Post a new topic